www.mobilitylmax.be

Hoe herkent u de kwaliteit van kurkuma?

Kurkuma is een geneeskrachtige plant die al lang bekend is. De Chinese en de Indiase geneeskunde zouden ze al meer dan tweeduizend jaar gebruiken. Deze gele, oranjekleurige specerij heeft op verschillende vlakken een weldadige werking en wetenschappelijke studies hebben intussen aangetoond dat ze natuurlijke eigenschappen zou kunnen hebben die de werking van de gewrichten ondersteunen1. Dat verklaart waarom kurkuma nuttig is om de gewrichten in optimale conditie te houden. In combinatie met andere planten die rijk zijn aan werkzame bestanddelen toont kurkuma zijn volle potentieel. Die wetenschappelijke benadering leidde overigens tot de formulering van het voedingssupplement Mobilityl Max. Om van alle voordelen van kurkuma te kunnen genieten, is het belangrijk om een goed zicht te krijgen op de kwaliteitscriteria. Hoe herkent u de kwaliteit van kurkuma?

Gehalte aan curcumine

Kurkuma beschikt van nature over specifieke eigenschappen dankzij curcumine, het bekendste werkzame bestanddeel, dat ook verantwoordelijk is voor de heel kenmerkende geel-oranje kleur van deze specerij. Belangrijk om te weten is dat de kwaliteit van kurkuma hoger ligt naarmate hij meer curcumine bevat. De beste poeders kunnen tot 70 % van dit waardevolle werkzame bestanddeel bevatten, net als een uiteenlopend percentage van andere, zeer nuttige curcuminoïden.

Opgelet: in de handel zijn vaak ‘minderwaardige’ extracten met een lage kwaliteit verkrijgbaar, die slechts sporen van curcumine bevatten. Voorzichtigheid is dus geboden.

qualite du curcuma

Additieven

Kurkuma wordt aangeboden in de vorm van poeder en verse of gedroogde wortels (specerijen). De extracten zijn verkrijgbaar als capsules, als tabletten of in geconcentreerde vorm. Ongeacht het soort kurkuma dat u kiest, moet u in de eerste plaats de samenstelling van het product controleren. Om volop van de eigenschappen van kurkuma te kunnen genieten, moet u kiezen voor een hoogwaardig product waarin het werkzame bestanddeel in hoge mate aanwezig is en dat geen enkel additief bevat. Goedkope kurkuma kopen kan dan wel verleidelijk zijn, maar zo’n product doet niet noodzakelijkerwijs wat het belooft.

Smaak en kleur

In poedervorm kunt u volop genieten van de krachtige, warme en licht bittere smaak van kurkuma. Het is dan ook geen toeval dat deze specerij onmisbaar is bij de bereiding van een goede curry. In dit verband is het belangrijk om het poeder niet al te lang aan de lucht en het licht bloot te stellen, want in die omstandigheden gaan de weldadige eigenschappen heel snel verloren.

Een specerij van hoge kwaliteit leren te herkennen is van essentieel belang om van de weldaden ervan te kunnen genieten. De kurkuma die in Mobilityl Max wordt gebruikt, werd zeer zorgvuldig en streng geselecteerd. Zo kunt u op de beste resultaten voor uw gewrichten rekenen. De specifieke formule staat bovendien garant voor een hoog en stabiel gehalte aan curcumine.

curcuma dans alimentation

1Het extract van kurkuma draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten.

Voedingssupplement, NUT/PL 21/49

Bestaat ook in DUOPACK :
Biocondil + Mobilityl Max Pack

Contacteer ons
Heeft u een vraag over Mobilityl Max?
Stuur ons een email : info@trenker.be

Over de Farmaceutische Laboratoria Trenker?
Ga naar trenker.be

De Farmaceutische Laboratoria Trenker zijn een innovatieve en erkende leider op het gebied van haar- en gewrichtsverzorging in België. Dit familiebedrijf produceert en verdeelt kwalitatief hoogstaande geneesmiddelen, voedingssupplementen en medische hulpmiddelen die geschikt zijn voor het hele gezin.

Privacy Policy – Copyright 2024

This information does not constitute medical advice and it should not be relied upon as such. Consult with your doctor before modifying your regular medical regime.