www.mobilitylmax.be

De risico's van intense fysieke activiteiten

Sporten en fysieke activiteiten uitoefenen is goed om in conditie te blijven! Dat klopt, maar zorg ervoor dat u uw gewrichten daarbij niet te zwaar belast … Dat betekent dat u het best met de juiste uitrusting aan de fysieke activiteiten begint (schoenen, geschikt materiaal dat zich in een goede staat bevindt), dat u zich opwarmt voordat u van start gaat, dat u zich hydrateert tijdens de inspanningen, dat u achteraf stretcht en dat u een tempo aanhoudt dat het lichaam aankan. Anders zou u weleens last kunnen krijgen van gevoelige gewrichten!

Beweeg: een beetje, veel en niet te fanatiek

Het is algemeen geweten dat geregeld bewegen een goede manier is om in vorm te blijven en om uw ‘gezondheidskapitaal’ op peil te houden (hart en bloedvaten, botten, gewrichten, aderen enz.). En dan hebben we het nog niet eens over de voordelen voor uw humeur en sociale welzijn. Maar op een juiste manier inspanningen leveren betekent ook de nodige voorzorgsmaatregelen treffen en aan de juiste punten aandacht besteden. 5 essentiële punten:

Een goede uitrusting

Ongeacht de activiteit is het belangrijk om de juiste schoenen te dragen om eventuele problemen te voorkomen. Zorg ervoor dat de zolen zich in een goede staat bevinden, comfortabel zijn en uw voeten optimaal ondersteunen. Zo kunt u de eerste ongemakken in uw gewrichten zo lang mogelijk uitstellen.

faire des exercices
Een gunstig advies van de arts

Voordat u met een nieuwe fysieke activiteit begint, is het goed om na te gaan of u ze in uw fysieke conditie van dat moment aankunt en of u daarbij geen gezondheidsrisico’s loopt.

les risques des activites intenses
Een goede opwarming en een goede recuperatie

10 minuten om uw spieren op te warmen en om uw gewrichten los te maken: dat is van essentieel belang om blessures te voorkomen. Het is ook belangrijk om na de geleverde inspanningen 10 minuten recuperatie te voorzien. Laat bovendien voldoende tijd tussen de opeenvolgende sessies, zodat de spieren, de pezen en de gewrichten voldoende tijd krijgen om te recupereren.

exercices pour les articulations
Een omgeving zonder risico's

Bij temperaturen boven 30 °C en onder 5 °C beperkt u het best uw fysieke inspanningen.

beau temps
Hydrateren

Bij elke fysieke activiteit (fietsen, zwemmen, wandelen, joggen golfen enz.) moet u zich optimaal hydrateren, zodat de cellen en de weefsels van het lichaam goed blijven werken.

chouchouter ses articulations
jardiner pour rester mobile

Lichte, gematigde of intense inspanning?

Inspanningen worden ingedeeld op basis van de energie die u daarbij verbruikt in verhouding tot de energie die u bij rust verbruikt. Men maakt daarbij het volgende onderscheid:

  • lichte inspanning: het lichaam wordt relatief weinig belast (geen of slechts lichte stijging van de hartslag).
  • matige inspanning: de hartslag stijgt gemiddeld (wandelen, dansen, huishoudelijk werk, klussen, fietsen enz.).
  • intense inspanning: de hartslag stijgt fel (joggen, wielrennen, hockeyen, snel zwemmen, fitnessen, uithoudingssporten enz.).

Verwen uw gewrichten en uw pezen

Wie zijn gewrichten in een optimale conditie wil houden, doet er goed aan om regelmatig gematigde inspanningen te leveren. U kunt het gevoel van ongemak in de gewrichten ook beperken met behulp van een voedingssupplement dat de beweeglijkheid van de gewrichten ten goede komt, zoals Mobilityl Max1. Dit product bevat een hoge concentratie aan curcumine (het belangrijkste werkzame bestanddeel van kurkuma) en bezorgt u de nodige ondersteuning voor de beweeglijkheid van uw gewrichten. Het is perfect opneembaar door het lichaam2 en helpt de flexibiliteit en de beweeglijkheid van de gewrichten te optimaliseren. Een uitstekende manier om zonder zorgen uw sportieve, sociale en beroepsactiviteiten op een natuurlijke manier te blijven uitoefenen zonder dat u daarvoor aan levenskwaliteit hoeft in te boeten.

Voor wie is dit voedingssupplement bedoeld?

Uiteraard voor de sportievelingen, maar ook voor de fans van fysieke inspanningen van welke aard dan ook (tuinieren, klussen, salondansen enz.) en personen die vooral bij het ontwaken ’s ochtends last hebben van gevoelige gewrichten. Mobilityl Max, dat rijk is aan kurkuma, helpt uw gewrichten soepel en flexibel te houden1. Een uitstekende manier om uw natuurlijke dynamisme in alle veiligheid op peil te houden en te blijven leven alsof u nog jong bent!

bonne nuit de sommeil

1Het extract van kurkuma draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten.
2Anthony B. et al., 2008

Voedingssupplement, NUT/PL 21/49

Bestaat ook in DUOPACK :
Biocondil + Mobilityl Max Pack

Contacteer ons
Heeft u een vraag over Mobilityl Max?
Stuur ons een email : info@trenker.be

Over de Farmaceutische Laboratoria Trenker?
Ga naar trenker.be

De Farmaceutische Laboratoria Trenker zijn een innovatieve en erkende leider op het gebied van haar- en gewrichtsverzorging in België. Dit familiebedrijf produceert en verdeelt kwalitatief hoogstaande geneesmiddelen, voedingssupplementen en medische hulpmiddelen die geschikt zijn voor het hele gezin.

Privacy Policy – Copyright 2024

This information does not constitute medical advice and it should not be relied upon as such. Consult with your doctor before modifying your regular medical regime.