www.mobilitylmax.be

Welke gewrichten worden het meest getroffen?

Het is moeilijk te ontsnappen aan de voortschrijdende tijd! Die laat niet alleen zichtbare sporen in onze gezichten en op onze huid achter, maar dringt ook door tot in onze cellen en spaart op geen enkele manier onze gewrichten. De gewrichten die het hardst worden getroffen, zijn vaak ook de gewrichten die in het dagelijkse leven het zwaarst op de proef worden gesteld: knieën, heupen, handen, wervelkolom … Het is dan ook belangrijk om net die gewrichten uw hele leven lang zo goed mogelijk te verzorgen.

Kwestie van regeneratie?

Zeker is dat ons lichaam mettertijd er steeds minder goed in slaagt om essentiële elementen voor de vernieuwing van de weefsels te produceren. De afname van de productie van collageen met de leeftijd verklaart ten dele waarom de huid, de pezen, de gewrichtsbanden, het kraakbeen en het botweefsel na verloop van tijd minder elastisch en minder sterk worden. Collageen is een cohesieproteïne die van essentieel belang is voor het behoud van al die structurele weefsels. En wie verlies van elasticiteit en sterkte zegt, zegt ook onvermijdelijk stramheid, een gebrek aan souplesse en een grotere breekbaarheid. De afname van de synthese van hyaluronzuur verklaart ook waarom het gewrichtssmeer dat de gewrichten smeert, mettertijd minder goed zijn rol als smeermiddel en demper kan spelen. Dat verhoogt het risico op wrijving tussen de botten van de gewrichten en versnelt bijgevolg hun natuurlijke slijtage.

Uiteenlopende invloeden

Andere zeer uiteenlopende factoren kunnen ook een invloed hebben op de kwetsbaarheid van gewrichten, zoals de levensstijl, een genetische ‘erfenis’, de beoefening van bepaalde sporten of activiteiten, verkeerde houdingen, repetitieve handelingen bij bepaalde beroepen … Een bovenmatige of ongeschikte belasting van de gewrichten blijft uiteraard niet zonder gevolgen.
Sommige beroepen mogen in dat verband zelfs als risicoberoepen worden gezien.

In dergelijke omstandigheden is het belangrijk om elke dag uw gewrichten te beschermen, meer bepaald door (in de mate van het mogelijke) meer ergonomische handelingen uit te voeren en/of door bij uw voeding nog meer belang te hechten aan heel specifieke en essentiële werkzame bestanddelen.

Le palmares des articulations les plus touchees

De erelijst van de meest getroffen gewrichten

In tegenstelling tot wat men denkt, worden vooral de gewrichten van de handen het zwaarst getroffen. Toch worden deze gezondheidsproblemen minder vaak bestudeerd.  Daarna komen de gewrichten in de knieën en de heupen. Hoe ouder men wordt, des te meer last krijgt men van gewrichtspijn. We stellen ook vast dat vrouwen vaker dan mannen worden getroffen door gevoelige gewrichten ter hoogte van de knieën, terwijl beide geslachten even zwaar te lijden hebben onder gevoelige gewrichten in de heupen en de handen. Is dit toe te schrijven aan het dragen van schoenen met hoge hakken? Wie het weet, mag het zeggen …

Graphique-genou-hanche

Grafiek 1
https://tel.archives-ouvertes.fr/tel-01249544/document
Ann Rheum Dis 2008;67:1406–1411. doi:10.1136/ard.2007.075952

Voedingssupplement, NUT/PL 21/49, PL 21/49

Bestaat ook in DUOPACK :
Biocondil + Mobilityl Max Pack

Contacteer ons
Heeft u een vraag over Mobilityl Max?
Stuur ons een email : info@trenker.be

Over de Farmaceutische Laboratoria Trenker?
Ga naar trenker.be

De Farmaceutische Laboratoria Trenker zijn een innovatieve en erkende leider op het gebied van haar- en gewrichtsverzorging in België. Dit familiebedrijf produceert en verdeelt kwalitatief hoogstaande geneesmiddelen, voedingssupplementen en medische hulpmiddelen die geschikt zijn voor het hele gezin.

Privacy Policy – Copyright 2024

This information does not constitute medical advice and it should not be relied upon as such. Consult with your doctor before modifying your regular medical regime.