www.mobilitylmax.be

Hoe houdt u uw gewrichten in goede conditie?

Onze gewrichten worden belast bij alles wat we doen en zorgen ervoor dat we al onze bewegingen voldoende ruim en soepel kunnen uitvoeren. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is om uw gewrichten op welke leeftijd dan ook in een goede conditie te houden. Fysieke inspanningen en een gezonde en evenwichtige voeding zijn essentieel om uw gewrichten dag na dag optimaal te laten functioneren, maar soms volstaat dit niet … Sommige ingrediënten kunnen ons ook helpen om onze gewrichten in een goede conditie te houden. Een voorbeeld daarvan is kurkuma, waarvan de weldaden intussen al ruimschoots werden aangetoond. Het belangrijkste is om een voedingssupplement te kiezen dat zowel een hoogwaardig extract van kurkuma bevat, als een goede tolerantie en een langdurige werking garandeert. Een supplement zoals Mobilityl Max.

Verwen uw gewrichten dankzij een goede levensstijl

Een goede levensstijl bestaat er in de eerste plaats in om regelmatig aan sport te doen en/of fysieke inspanningen te leveren en evenwichtig te eten om de goede werking van de gewrichten te onderhouden. In het ideale geval vermijdt u ook overgewicht, want dat kan voortijdige slijtage van de gewrichtsstructuren in de hand werken.

Fysieke inspanningen

Om problemen met de gewrichten te voorkomen, kunnen fysieke inspanningen een uitstekende keuze zijn. Dit betekent dat u dagelijks zo vroeg mogelijk begint te bewegen, slechte houdingen vermijdt, voorkomt om te lang dezelfde positie in te nemen en regelmatig (één tot drie keer per week) een sport beoefent of inspanningen levert waarbij de gewrichten niet te zwaar worden belast. In die context zijn een goede uitrusting en aangepaste beschermingen in geval van breekbare gewrichten waardevolle reflexen om de risico’s op problemen met de gewrichten te beperken. Ontdek enkele oefeningen die u thuis kunt doen om soepelere gewrichten te krijgen.

sport en groupe pour rester en forme

Voeding

Kies voor gevarieerde menu’s met veel verse groenten en fruit, kruiden, vette vis en schaaldieren, en oliehoudende planten. Zo krijgt uw lichaam alle vitamines, mineralen en andere voedingsmiddelen binnen die het nodig heeft.  De weefsels van de gewrichten flexibel en op een natuurlijke manier sterk houden kan ook door gezond en evenwichtig te eten. Meer weten over de aanbevolen voeding voor gewrichten in een goede conditie.

alimentation saine

Natuurlijke voedingssupplementen

Naarmate u ouder wordt, is het voor uw lichaam steeds moeilijker om de elementen te synthetiseren die het nodig heeft om de weefsels op een natuurlijke manier te vernieuwen. De huid, de pezen, de gewrichtsbanden, het kraakbeen en het botweefsel bestaan gedeeltelijk uit collageen, een structuureiwit dat de samenhang, de sterkte en de elasticiteit van de gewrichtsweefsels verzekert. Mettertijd nemen de productie en de kwaliteit van het collageen af, waardoor gewrichten steeds strammer aanvoelen. Gelijktijdig daalt het gehalte hyaluronzuur in het gewrichtssmeer, waardoor ook de dempende werking van het zuur steeds minder wordt.

des complements alimentaires naturels

Naast die natuurlijke fysiologische verschijnselen is er nog de invloed van tal van milieufactoren die door hun aanvallen op de cellen van het lichaam min of meer nefaste oxidatiereacties voortbrengen. Deze kunnen de voortijdige verouderingsprocessen versnellen … Door de oxidatie van de cellen ontstaan vrije radicalen, onstabiele chemische elementen waartegen het lichaam zich verdedigt. Dat doet het gedeeltelijk dankzij de intrinsieke antioxidanten van de cellen, maar ook via de antioxidanten die het uit onze voeding haalt. Als we niet voldoende antioxidanten opnemen om de vrije radicalen te bestrijden, komen de weefsels in een oxidatieve stresstoestand terecht. Dat veroorzaakt kettingreacties en versnelt de veroudering.

Aangezien het niet altijd evident is om een voldoende grote en duurzame hoeveelheid antioxidanten in te nemen via de voeding, kan het nuttig zijn om voedingssupplementen te gebruiken. Om de flexibiliteit van de gewrichten te ondersteunen, kiest u het best voor doelgerichte supplementen op basis van kurkuma en vitamine C, die samen de gewrichten in een goede conditie houden1, 2.

Kurkuma, extracten van planten en vitamine C voor gewrichten in een goede conditie

Het voedingssupplement Mobilityl Max werd geformuleerd voor al wie zijn gewrichten op een natuurlijke manier wil ondersteunen. Het bevat hoogwaardige kurkuma, een extract van de wortelstok van de plant, die werd bestudeerd en geselecteerd wegens zijn gunstige effecten op de gewrichten. Door het hoge gehalte aan curcuminoïden en de van nature hoge concentratie aan vluchtige oliën werkt dit extract snel3. In combinatie met extracten van Kaempferia galanga, Boswellia serrata en olie van zwarte peper is dit voedingssupplement 100 % natuurlijk. Deze gecombineerde werking wordt nog aangevuld met vitamine C, die een rol speelt in de synthese van collageen en als antioxidant optreedt2Mobilityl Max wordt zeer goed verdragen door het lichaam en is een doeltreffende, snelle en duurzame oplossing die u dag na dag helpt om vlot te blijven bewegen.

faire du sport en groupe

1Het extract van kurkuma draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten.
2Vitamine C draagt bij aan de normale vorming van collageen voor de normale werking van het kraakbeen. Vitamine C helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.
3Kuptniratsaikul V. et al., 2014/Panahi Y. et al., 2014

packshot-mobilityl-max-90-comprimes
Voedingssupplement, NUT/PL 21/49

Bestaat ook in DUOPACK :
Biocondil + Mobilityl Max Pack

Contacteer ons
Heeft u een vraag over Mobilityl Max?
Stuur ons een email : info@trenker.be

Over de Farmaceutische Laboratoria Trenker?
Ga naar trenker.be

De Farmaceutische Laboratoria Trenker zijn een innovatieve en erkende leider op het gebied van haar- en gewrichtsverzorging in België. Dit familiebedrijf produceert en verdeelt kwalitatief hoogstaande geneesmiddelen, voedingssupplementen en medische hulpmiddelen die geschikt zijn voor het hele gezin.

Copyright © 2020 Farmaceutische Laboratoria Trenker.
Alle rechten voorbehouden.
Privacy Policy

This information does not constitute medical advice and it should not be relied upon as such. Consult with your doctor before modifying your regular medical regime.