www.mobilitylmax.be

Begrijpen hoe de gewrichten werken om op ongemakken te anticiperen

Volgens de WHO zou een op de vijf personen wereldwijd dagelijks last hebben van gevoelige gewrichten. Veel lijkt er ook op te wijzen dat vrouwen wegens onder meer de menopauze meer last hebben van dit soort ongemakken dan mannen1. Ongeacht of dit toe te schrijven is aan de effecten van de vorderende leeftijd of een voortijdige slijtage ten gevolge van herhaaldelijke handelingen binnen het kader van beroepsactiviteiten of regelmatige sportbeoefening, bestaan er natuurlijke oplossingen die het stramme gevoel kunnen helpen te beperken. Eén daarvan is een voedingssupplement op basis van kurkuma, drie andere planten (Boswellia serrata, Kaempferia galanga en olie van zwarte peper) en vitamine C, zoals Mobilityl Max. Dit kan helpen om uw gewrichten flexibel te houden2 en om dag na dag mobiel te blijven.

Wat zijn gewrichten?

Het menselijke lichaam bevat ongeveer vierhonderd gewrichten. Dit zijn complexe structuren, die de stabiliteit van het lichaam moeten verzekeren en de onderlinge bewegingen van de botten moeten coördineren.

Gewrichten bestaan uit:

  • gewrichtsbanden, die de botten op hun plaats houden (zelfs wanneer het lichaam niet beweegt);
  • pezen, die de botten met de spieren verbinden en die de gewrichten helpen te stabiliseren wanneer ze bewegen;
  • kraakbeen (een soort klein dempend kussen), dat over de uiteinden van de botten ligt, de bewegingen vergemakkelijkt en de schokken tussen de botten opvangt;
  • gewrichtssmeer, dat de rol vervult van natuurlijk smeermiddel om schokken op te vangen en zo te voorkomen dat botten beschadigd raken of verslijten. Daarnaast zorgt gewrichtssmeer voor de toevoer van zuurstof en voedingsmiddelen voor het kraakbeen.
grafiek-ongemakken-gewrichten

Vaakst voorkomende risicofactoren

Gevoelige gewrichten kunnen aan meerdere oorzaken toe te schrijven zijn:

  • genetische voorbestemming;
  • intense, slecht aangepaste of te langdurige beoefening van een fysieke activiteit;
  • slechte houding en repetitieve handelingen die verband houden met bepaalde beroepen;
  • posttraumatische complicaties: ongevallen, valpartijen, blessures; eerdere letsels die sporen hebben nagelaten en die hinder van uiteenlopende omvang veroorzaken;
  • leeftijd: na verloop van tijd vermindert de productie van beschermende factoren (vermindering van collageen, minder goede regeneratie van kraakbeen …), waardoor de botten meer worden blootgesteld aan risico’s op letsels, stramme gewrichten, verhoging van de breekbaarheid van de botten enz.);
  • levenshygiëne: onevenwichtige voeding, overgewicht en een sedentair leven worden als verzwarende factoren beschouwd.

Om die risico’s te beperken, die eventueel tot invaliditeit kunnen leiden, moet niet alleen de capaciteit van de structuren worden benut om zich op een zo natuurlijk mogelijke manier te versterken. Men moet ook op preventie op lange termijn mikken.

Gewrichten in optimale conditie houden

Een gezonde levensstijl aannemen, evenwichtig eten, regelmatig een aangepaste fysieke activiteit beoefenen en geschikte voorzorgsmaatregelen treffen om uw gewrichten in optimale conditie te houden helpen het risico op gevoelige gewrichten te beperken. Toch is het niet altijd gemakkelijk om die tips dagelijks op te volgen en vooral om ze op lange termijn vol te houden.

Weet dat u ook kunt gebruikmaken van natuurlijke en doeltreffende oplossingen zodra de eerste tekenen van ongemakken in uw gewrichten opduiken. Zo beschikt u over voortreffelijke opties om de hinder doelgericht aan te pakken. Natuurlijke ingrediënten zoals kurkuma en Boswellia serrata hebben intussen namelijk al ruimschoots hun gunstige effecten op de gewrichten aangetoond.

Mobilityl Max: behoud van de flexibiliteit van de gewrichten2

Het voedingssupplement Mobilityl Max werd speciaal geformuleerd met het oog op een hogere levenskwaliteit van personen die op zoek zijn naar meer soepelheid in hun dagelijkse leven2. Dankzij kurkuma en Boswellia serrata streven we er vooral naar om met Mobilityl Max de normale werking van de gewrichten te behouden.

In combinatie met olie van zwarte peper, Kaempferia galanga en vitamine C is Mobilityl Max een concentraat van natuurlijke werkzame bestanddelen dat op een doeltreffende en snelle manier4 op uw gewrichten inwerkt.

exercices pour continuer a bouger

1 https://www.yumpu.com/fr/document/read/31719086/les-hommes-et-les-femmes-ne-sont-pas-egaux-devant-la-douleur
2Het extract van kurkuma draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten.
3Anthony B. et al., 2008
4 Kuptniratsaikul V. et al., 2014/Panahi Y. et al., 2014

Voedingssupplement, NUT/PL 21/49

Bestaat ook in DUOPACK :
Biocondil + Mobilityl Max Pack

Contacteer ons
Heeft u een vraag over Mobilityl Max?
Stuur ons een email : info@trenker.be

Over de Farmaceutische Laboratoria Trenker?
Ga naar trenker.be

De Farmaceutische Laboratoria Trenker zijn een innovatieve en erkende leider op het gebied van haar- en gewrichtsverzorging in België. Dit familiebedrijf produceert en verdeelt kwalitatief hoogstaande geneesmiddelen, voedingssupplementen en medische hulpmiddelen die geschikt zijn voor het hele gezin.

Privacy Policy – Copyright 2024

This information does not constitute medical advice and it should not be relied upon as such. Consult with your doctor before modifying your regular medical regime.